WORLD CARTOON DAY 7 APRIL

WORLD CARTOON DAY 7 APRIL
CARTOON DAY 7 APRIL&15APRIL SCKETCH DAY

KEEP CALM AND LOVE FECO

KEEP  CALM  AND  LOVE  FECO
KEEP CALM AND LOVE...FECO NEWS BULENTIN...THERE IS A MINI CARTOON MUSEUM IN ATHENS AGIAS EIRINIS STREET 5

IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..3 MY WORLD PRESS FREEDOM DAY

IN  ATHENS  ERMOY  STREET  3 IS  A  SMALL COMICS  MUSEUM..3  MY  WORLD  PRESS FREEDOM  DAY
IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΤΟ ΦΡΥΔΙ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ISREAL
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ [ΕΓΧΩΡΙΕΣ & ΞΕΝΕΣ] ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ O TEMPORA OH MORES!

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δέν θά ξεφύγεις από τόν εαυτό σού γυρνώντας από δώ & από κεί [ΧΕΜΙΝΓΟΥΑΙΗ]

Άνοιξε της Πύλες της η 18η Έκθεση Γελοιογραφίας στο Λαφύστι

Άνοιξε της Πύλες της η 18η Έκθεση Γελοιογραφίας στο Λαφύστι (video)

Άνοιξε της Πύλες της η 18η Έκθεση Γελοιογραφίας στο Λαφύστι (video)

Πολλά υποσχόμενη επέστρεψε στο Λαφυστι για 18η χρονιά η έκθεση γελοιογραφίας που και αυτή έχει υποστεί τις συνέπειες των μνημονίων αφού όπως χαρακτηριστικά είπε αστειευόμενος ο γελοιογράφος, «ψυχή» της διοργάνωσης και αποκλειστικά… υπαίτιος αυτής, Γιάννης Γερούλιας που εργάζεται ακούραστα για το σκοπό αυτό «μια από τις απαιτήσεις της τρόικας ήταν να μη γίνει η έκθεση γιατί έπρεπε να γίνουν κάτι αγορές υποβρυχίων και οι περικοπές ήταν αναγκαίες».
Η έκθεση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λεβαδέων, τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λαφυστίου άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της παρουσία του δημάρχου Νίκου Παπαγγελή, της νέας δημάρχου Γιώτας Πούλου εκπροσώπων φορέων και φυσικά των δημιουργών που φέτος έφτασαν τους 56 με 150 έργα.
Στη φετινή διοργάνωση (που υλοποιήθηκε με την καθοριστική βοήθεια των χορηγών και κυρίως του Λαφυστιώτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αθήνα Λουκά Μπαρτατίλα) η οποία αποτέλεσε σημείο επανεκκίνησης της έκθεσης μετά τα περσινά προβλήματα τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο διακεκριμένος πολιτικός γελοιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» Βαγγέλης Παπαβασιλείου.
«Η έκθεση γελοιογραφίας Λαφυστίου δίνει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και μας προσκαλεί στον μαγικό κόσμο της γελοιογραφίας που με σύντομα μηνύματα και μοναδικά σκίτσα καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά κυρίως αποτελεί τροφή για σκέψη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε «όλους όσοι στηρίζουν τόσα χρόνια την έκθεση και όλους τους δημιουργούς  -γελοιογράφους που συμμετέχουν σε αυτή».
Η φετινή έκθεση δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο θέμα και οι δημιουργοί μέσα από τα έργα τους προβάλουν διάφορες πτυχές της καθημερινότητας και όπως είπε ο κ. Παπαγγελής «με τη δημιουργική τους φαντασία όχι μόνο μας κάνουν να χαμογελάμε αλλά κυρίως μας αφυπνίζουν απέναντι στα σοβαρά θέμα  που απασχολούν τον κόσμο».
Ο Β. Παπαβασιλείου στον οποίο επιδόθηκε και αναμνηστική πλακέτα αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές έκανε γνωστό ότι την προσπάθεια που γίνεται στο Λαφύστι την παρακολουθεί με ενδιαφέρον από αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα έστειλε τα μήνυμα τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό που αγαπάνε πραγματικά.
«Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να ζωγραφίζω. Ήμουν όμως και καλός μαθητής. Στα 18 μου χρόνια είχα να επιλέξω. Η αγάπη μου ήταν η ζωγραφική αλλά φυσικά η ζωγραφική δεν είχε χρήματα και τα πως θα ζήσεις, πως θα τη βγάλεις και τι θα κάνεις ήταν στην καθημερινή διάταξη. Όλα αυτά με οδήγησαν στο Πολυτεχνείο και σε μια περιήγηση απ΄ όπου αποκόμισα πολλά», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έγινα όμως ηλεκτρολόγος μηχανικός γιατί προτίμησαν να έχω για δασκάλους των Αρχέλαο, τον Χριστοδούλου το Μητρόπουλο και τον Κυρ».
Έτσι απευθυνόμενος στα παιδία  που πρόκειται να κάνουν τις επιλογές τους είπε: «Ακολουθήστε το όνειρό σας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παραχωρήσεις. Το όνειρο είναι αυτό που μας κάνει ευτυχείς και μα οδηγεί εκεί που θέλουμε να οδηγηθούμε». Τους δε γονείς τους παρότρυνε: «Στηρίξτε τα παιδιά σας σε ότι και αν θέλουν. Αυτό το ταξίδι είναι υπέροχο. Μπορεί αυτό που θέλουν τα παιδιά να μη φαντάζει προσοδοφόρο, να μη έχει την εικόνα της αποκατάστασης αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι, αυτό πρέπει να κάνω και εγώ με την κόρη μου».
Στην ανάγκη παρά τις δυσκολίες της κρίσης όχι μόνο να συνεχιστεί η διοργάνωση αλλά και να αναβαθμιστεί αναφέρθηκαν αρκετοί γελοιογράφοι μεταξύ των οποίων και ο «παλαίμαχος» της έκθεσης του Λαφυστίου και επί σειρά ετών συνεργάτης εντύπων του νομού Θανάσης Τσιμπ(ερδώνης) ο οποίος κάλεσε τους φορείς της ευρύτερης περιοχής να δείξουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 13 Ιουλίου και θα λειτουργεί από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
ek07
ek06
ek03
ek04
ek02
ek01 

Πηγή: viotianet