WORLD CARTOON DAY 7 APRIL

WORLD CARTOON DAY 7 APRIL
CARTOON DAY 7 APRIL&15APRIL SCKETCH DAY

KEEP CALM AND LOVE FECO

KEEP  CALM  AND  LOVE  FECO
KEEP CALM AND LOVE...FECO NEWS BULENTIN...THERE IS A MINI CARTOON MUSEUM IN ATHENS AGIAS EIRINIS STREET 5

IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..3 MY WORLD PRESS FREEDOM DAY

IN  ATHENS  ERMOY  STREET  3 IS  A  SMALL COMICS  MUSEUM..3  MY  WORLD  PRESS FREEDOM  DAY
IN ATHENS ERMOY STREET 3 IS A SMALL COMICS MUSEUM..ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛ ΤΟ ΦΡΥΔΙ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

HE DRAW FIRST. . MΕ AYTO TON TITΛO ENAS ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟ

Νεκροί ο αρχισυντάκτης και ο σκιτσογράφος της Charlie Hebdoαναδημοσίευση από ένωση ΑΘΕΩΝ .ΑΛΛΑΧ ΣΟΥΑΓΙΑ
Η Ένωση Αθέων εκφράζει βαθιά θλίψη και απερίφραστη καταδίκη για την τρομοκρατική επίθεση ακραίων ισλαμιστών στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Το κενό που αφήνουν οι ιστορικοί σκιτσογράφοι της εφημερίδας είναι δυσαναπλήρωτο, και το θάρρος με το οποίο συνέχιζαν μέχρι σήμερα, παρά τις απειλές, αξιοθαύμαστο και υποδειγματικό.
Ευχόμαστε η απώλειά τους να είναι η τελευταία που οφείλεται στον τυφλό παραλογισμό του θρησκευτικού φανατισμού και να αποτελέσει αφορμή για αναγνώριση επιτέλους των κινδύνων που ελλοχεύουν από την καλλιέργεια και υπόθαλψή του.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον του περισσότερο επίμονα, αντιτάσσοντας τον Ορθό Λόγο και υπερασπιζόμενοι/ες τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτό της Ελευθερίας της Γνώμης και της Έκφρασης.

Η μισαλλοδοξία δεν μας φοβίζει, είμαστε όλες και όλοι Charlie Hebdo.








coco

Συγκλονίζει η τραγική ιστορία της εργαζόμενης στο Charlie Hebdo σκιτσογράφου Corrine Rey (που υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Coco»), η οποία ήταν αυτή που άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους των 12 ανθρώπων χθες στο Παρίσι.
Η 32χρονη σκιτσογράφος είχε πάει να πάρει την κόρη της από το νηπιαγωγείο και την ώρα που έφτασε έξω από τα γραφεία του περιοδικού οι δολοφόνοι ήταν ήδη εκεί.
«Όταν έφτασα στα γραφεία του Charlie Hebdo, δύο βαριά οπλισμένοι κουκουλοφόροι περίμεναν στην είσοδο. Απείλησαν να σκοτώσουν εμένα και την κόρη μου αν δεν πληκτρολογούσα τον κωδικό ασφαλείας στην πόρτα, γι' αυτό τους άνοιξα», περιγράφει η τραγική σκιτσογράφος.
Η Rey και η κόρη της ανέβηκαν μαζί με τους δράστες στα γραφεία του περιοδικού, όπου και κρύφτηκαν κάτω από ένα γραφείο, απ' όπου είδαν τους δολοφόνους να εκτελούν δύο συναδέλφους της σκιτσογράφους. «Είδα να σκοτώνουν τον Wolinski και τον Cabu», είπε η Rey. «Το συμβάν διήρκεσε πέντε λεπτά. Οι δολοφόνοι μιλούσαν άπταιστα γαλλικά και υποστήριζαν ότι ήταν από την Αλ Κάιντα», κατέληξε η σκιτσογράφος.


Σώθηκε επειδή άργησε να ξυπνήσει
Η ιστορία της Rey είναι μία από τις πολλές που βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που είδαν και επέζησαν από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού χθες στο Παρίσι.
Όπως του Renald Luzier, επίσης σκιτσογράφου του περιοδικού, που σώθηκε επειδή δεν άκουσε το ξυπνητήρι... Η γυναίκα του έμαθε για το μακελειό από την τηλεόραση και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς όταν κατάλαβε ότι ο άντρας της ήταν σώος.
«Ο άντρας μου κι εγώ σηκωθήκαμε μισή ώρα αργότερα απ' ό,τι έπρεπε», είπε. «Έτσι, έφτασε στο Charlie Hebdo μετά τους πυροβολισμούς. Ξέρω ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά όλο αυτό το σκηνικό είναι πολύ τρομακτικό», ανέφερε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν συγκεκριμένους εργαζόμενους της εφημερίδας στο στόχαστρό τους


Από την χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του Γαλλικού Τύπου επίθεση, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από τα πυρά των ένοπλων κουκουλοφόρων, έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Charlie Hebdo, Stéphane Charbonnier, γνωστός και ως Charb, καθώς και ο σκιτσογράφος γνωστός ως Cabu.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τρεις ακόμα σκιτσογράφοι έχουν πέσει νεκροί από την επίθεση.

Η Le Figaro αναφέρει ότι τα γραφεία και ο σκιτσογράφος Cabu, βρίσκονταν εδώ και καιρό υπό αστυνομική προστασία και ότι η εφημερίδα λάμβανε απειλητικά μηνύματα μέσω email και τηλεφώνου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι είχαν συγκεκριμένα άτομα στο στόχαστρο από το προσωπικό του περιοδικού, γεγονός που εξηγεί ότι  η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια.

O Stéphane Charbonnier



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου